Nacht van de Nacht, 20 oktober 2018

Ongeveer 30 mensen, waarvan 4 leden van Galileo, hebben deelgenomen aan de door de IVN Meersen georganiseerde avondwandeling in het teken van de Nacht van de Nacht. Helaas regende het nog vlak voor de start van de wandeling. Gelukkig bleef het tijdens de zelf wandeling droog en was er af en toe een gaatje in het wolkendek zodat de wandeling niet helemaal sterloos was al gaven de gevonden vuurvlieglarven meer licht.

Nacht van de Nacht 24 oktober 2015

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks nationaal evenement dat georganiseerd wordt door de Natuur- en Milieufederaties met als doel om aandacht te vragen voor de gevolgen van verlichting in het donker. Niet alleen mensen (en amateurastronomen), maar ook planten en dieren hebben last van teveel licht na zonsondergang.

Op zaterdag 24 oktober a.s. wordt er in de gemeente Meerssen voor de elfde keer meegedaan aan de Nacht van de Nacht middels een avondwandeling. De wandeling wordt georganiseerd door IVN Meerssen, IVN Ulestraten en Milieudefensie Meerssen. De wandelgidsen willen de deelnemers laten ervaren wat lichtvervuiling is. Galileo heeft medewerking toegezegd aan deze activiteit: leden van Galileo zullen langs de route, nabij Hoeve Wijngaardberg, met hun kijkers klaar staan om de wandelaars de sterrenhemel te laten zien.

De wandelaars starten om 19.30 uur op het dorpsplein bij de kerk in Ulestraten. Leden van Galileo die mee willen werken worden verzocht om 19.00 uur op de Wijngaardsberg aanwezig te zijn. We hebben dan voldoende tijd om de kijkers in stelling te brengen. Belangstellenden kunnen zich nog steeds melden bij Angelo Luja.

nl. Iedereen die zich al eerder heeft aangemeld, geef nog een keer door of je kan komen of niet.
Natuurlijk zijn ook leden zonder kijker van harte welkom.