Ledenavond 22 mei 2015

Sinds een aantal jaar sluit Galileo het sterrenkundig seizoen af met een ledenavond. Deze zal op vrijdag 22 mei plaats vinden in café Aan de Kirk, Sibberkerkstraat 46 6301 AW Sibbe.

Het programma voor de ledenavond van 22 mei:
Wim Engels houdt een voordracht over zijn recente bezoek aan de Aosta-sterrenwacht in de Noord Italiaanse Alpen. Hans Goertz bezocht ook de Alpen, en wel de Gornergrat in Zwitserland. Hans bericht over de waarneming van de sterrenhemel die hij daar verrichtte. De huwelijksreis van Servé Vaessen voerde naar La Palma, waar de sterrenkunde uiteraard niet vergeten werd. Hij doet verslag van zijn bezoek aan de sterrenwacht Roche de los Muchachos aldaar (met de grootste telescoop ter wereld: de 10,4 meter Gran Telescopio Cararias) En als er nog wat tijd overblijft ook verslag van waarneming van de Melkweg onder de uitermate donkere sterrenhemel op La Palma.

Na deze ledenavond zal Galileo niet geheel in een zomerslaap verkeren. Er zijn nog enige activiteiten. Op vrijdag 5 juni zal Galileo wederom een bijdrage leveren aan de activiteit Dreamnight at the Zoo. Op 30 mei zullen wij met een aantal mensen de ATT bezoeken. Aanmelden voor reizen in groepsverband (trein of auto) kan via Hans Goertz. Het waarneemforum en de theoriegroep bepalen zelf of zij in de zomermaanden nog bijeenkomsten zullen beleggen.

Het nieuwe seizoen zal traditioneel beginnen met de Pereïden Picknick. Deze zal rond 12 augustus plaats vinden. Meer informatie hierover kunt u lezen in de eerste, vernieuwde Sterrenbode, die rond 1 augustus zal uitkomen.