Verslag bezoek ATT 2016 in Essen

De 32e ATT in Essen is alweer verleden tijd. Een achttal leden van onze club bezocht de grootste astronomiebeurs van Europa, wederom op de nieuwe locatie: Gymnasium am Stoppenberg.
Het is inmiddels voor Galileo een routinebezoek geworden waarbij iedereen vlot zijn weg weet te vinden tussen de talloze internationaal bekende leveranciers van telescopen en onderdelen. De ATT is door de jaren heen uitgegroeid tot een grote commerciele beurs. Het aspect waar de beurs haar naam aan ontleent: Astronomisches Tausch- und Trödeltreffen is ver naar de achtergrond gedrongen (letterlijk). De dienst wordt uitgemaakt door de grote jongens die de a-locaties innemen: de grote centrale hal en aanpalende grote open ruimten. De verenigingen of particulieren moet je zoeken in vele afgelegen klaslokalen veraf van de grote commerciele stands. Dit is spijtig, aangezien de grote stroom publiek meteen op de grote stands afstormt en vaak, als de “buit” binnen is, meteen afdruipt. In de klaslokalen was het daarom gedurende de hele dag akelig rustig, dit was op de oude locatie in Essen veel beter georganiseerd en de verenigingen die zich presenteerden kwamen veel beter tot hun recht. De indruk bestond dat de amateurpresentaties ook veel minder in aantal waren dan op de oude locatie. Desondanks kunnen we toch terugkijken op een geslaagd bezoek waarbij tevens het netwerkaspect een grote rol speelt. Je komt zowat heel amateursterrenkundig Nederland en België tegen.
Hieronder een foto-impressie van ons bezoek aan de ATT 2016. De datum voor de volgende ATT is ook reeds bekend: 13 mei 2017, ook weer in Gymnasium am Stoppenberg.

Oneindige apparatuur voor oneindig gevulde beurzen!

De volle centrale hal met high-tech apparatuur!

De automatisering kent geen grenzen: een volledig op afstand bestuurbaar observatorium. De zaak sluit automatisch bij einde sessie.

IMG_20160521_132138769IMG_20160521_132151640_HDR

Even uitblazen en de inwendige mens versterken

Even uitblazen en de inwendige mens versterken

Onderonsje met onze Belgische vrienden

Onderonsje met onze Belgische vrienden

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.