Sterrenkijkdagen op 23 en 24 februari 2018

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari doet Galileo weer mee met de 42ste landelijke Sterrenkijkdagen. Dit jaar worden de Sterrenkijkdagen georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Meerssen (Proost de Beaufortstraat 45A, 6231EB Meerssen)  Doel van de Sterrenkijkdagen is om het publiek de mogelijkheid te bieden om zelf eens door een telescoop te kijken. Objecten als de Maan, de Pleiaden of de Orion Nevel zijn heel mooi zichtbaar. Naast dit buitenprogramma, waarbij we natuurlijk afhankelijk zijn van het weer, is er ook een binnenprogramma met lezingen, demonstraties en andere informatie.

Beide avonden is de bibliotheek tussen 19:30 en 22:00 uur geopend. Daarnaast is er op zaterdag ook de mogelijkheid om met speciale zonnekijkers een blik op de zon te richten. Dit gebeurt uiteraard overdag, tussen 12:00 en 13:00 uur en gaat alleen door bij goed weer. Er is overdag geen binnenprogramma.

Wij kunnen nog wat hulp gebruiken bij de Sterrenkijkdagen. Denk hierbij aan uitleg geven aan het publiek (eventueel me telescoop), lezingen of andere werkzaamheden. Kun je een (of beide) dagen, geef je dan op bij Angelo Luja (voorzitter@galileo-limburg.nl / 06-55982479).

STK2018_galileo_poster

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.