Cursus sterrenkunde: De kosmos in beelden: het zonnestelsel

 

Op woensdag 21 maart start Servé Vaessen met een uitgebreide cursus over het zonnestelsel.

 

 

De cursus De kosmos in beelden: het zonnestelsel behandelt de resultaten van het moderne planetenonderzoek aan de hand van de spectaculaire opnames die ruimtesondes van de planeten en de kleine objecten in ons zonnestelsel naar de aarde hebben geseind. In de cursus worden de planeten niet als geïsoleerde werelden beschouwd. Door ze met elkaar te vergelijken en hen te plaatsen in het grotere geheel van het zonnestelsel wordt duidelijk wat de oorzaken zijn van de overeenkomsten en de verschillen tussen de planeten waarbij de manen en andere objecten in het zonnestelsel als kometen niet vergeten worden.

 

 

 

Praktische informatie

De cursus vindt plaats op de woensdagavond in café zaal Aan de Kirk in Sibbe (ook de locatie van de lezingen).

De cursus omvat 10 lessen van 2 klokuren, met halverwege de les een korte pauze. Aanvang 19.30 uur.

De cursus loopt van 21 maart t/m 30 mei. Op 2 mei is geen les.

De kosten bedragen ca. 55 Euro, in zijn geheel contant te voldoen aan het begin van de eerste les. Het definitieve bedrag zal hier maximaal 5 euro van afwijken, afhankelijk van de kopieerkosten van de reader. Indien cursisten dat wensen, kunnen ze een factuur krijgen.

Niet leden kunnen zich voor deze cursus inschrijven. Zij betalen echter 10- euro extra.

Voor het deelnamebedrag krijgen de cursisten een diepgaande cursus die hen op de hoogte brengt van de jongste resultaten van het moderne planetenonderzoek, een reader van 95 pagina’s waarin de lesstof is samengevat en de zeer uitvoerige powerpointpresentatie.

Aanmelden zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk op 5 maart bij Servé Vaessen tel. 043 3611874, servevaessen@hetnet.nl

Meer informatie over deze cursus is terg te vinden in de Sterrenbode nr. 159 (februari 2012)

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.