Lezing op 26 april: Noorderlicht door Roy Keeris

Noorderlicht, de naam zegt het al, is in noordelijke streken zoals Lapland geregeld te zien.

Noorderlicht, foto Marco Frissen

Noorderlicht, foto Marco Frissen

Daar verschijnen aan de hemel prachtige groene banden, stralen en gordijnen die lijken te dansen aan de hemel. Wat is het noorderlicht eigenlijk? En is het ook in Nederland wel eens te zien? Kun je het voorspellen? Amateurastronoom Roy Keeris zal het deze avond uit de doeken doen.

Roy Keeris is 38 jaar en afgestudeerd in scheikunde aan de Universiteit Utrecht. Hij was een aantal jaren werkzaam als wetenschapsredacteur voor tijdschriften en radio. In is hij al 5,5 jaar persvoorlichter aan de Universiteit Utrecht. Sinds zijn achtste is Roy begaan met weer- en sterrenkunde als hobby. Zijn speciale interesses: poollicht, meteoren en stormchasen.

Lezing op zaterdag 26 april 2014 in Sterrenwacht Limburg, Schaapskooiweg 95 in Heerlen

Aanvang: 14 uur, toegang gratis

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.