10e editie Nacht van de Nacht 2014

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks nationaal evenement dat georganiseerd wordt door de Natuur-en Milieufederaties met als doel om aandacht te vragen voor de gevolgen van verlichting in het donker. Niet alleen mensen (en amateurastronomen), maar ook planten en dieren hebben last van teveel licht na zonsondergang. Op zaterdag 25 oktober a.s. wordt er in de gemeente Meerssen voor de tiende keer meegedaan aan de Nacht van de Nacht middels een avondwandeling. De wandeling wordt georganiseerd door IVN-Meerssen, IVN-Ulestraten en Milieudefensie Meerssen. De wandelgidsen willen de deelnemers laten ervaren wat lichtvervuiling is.

Galileo heeft medewerking toegezegd aan deze activiteit: leden van Galileo zullen langs de route, ergens op de Ambyerhei, met hun kijkers klaar staan om de wandelaars de sterrenhemel te laten zien.

De wandelaars starten om 19.30 uur op de markt in Meerssen. Leden van Galileo die mee willen werken worden verzocht om 18.45 uur op de markt te zijn om van daaruit samen te vertrekken naar de Ambyerhei. We hebben dan voldoende tijd om de kijkers in stelling te brengen. Gerard Willems zal gidsen naar de afgesproken waarneemplek.

Galileo heeft behoefte aan mensen met kijkers die mee willen doen met de Nacht van de Nacht. Belangstellenden graag snel melden bij Servé Vaessen: servevaessen@hetnet.nl Natuurlijk zijn ook leden zonder kijker van harte welkom.

Gerard Willems

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.